Home Місто Радість, квіти та сльози: житомиряни зустріли міліціянтів із зони АТО. ФОТО

Радість, квіти та сльози: житомиряни зустріли міліціянтів із зони АТО. ФОТО

298

На рідну поліську землю повернувся зведений загін правоохоронців, які впродовж місяця забезпечували правопорядок у зоні проведення антитерористичної операції.

Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Житомирській області.

Для близько двох сотень сімей житомирських правоохоронців, які місяць тому вирушили на буремний схід держави, безкінечне і тривожне чекання закінчилося уранці 20 жовтня радісною звісткою: їхні сини, брати, батьки і чоловіки вже під Житомиром. Тож двір УМВС, куди прибули герої у міліцейських погонах, умить наповнився їх рідними, колегами та друзями.

Бійці зведеного загону традиційно вишикувалися для зустрічі з керівництвом обласного Управління міліції, якому його командир доповів про прибуття усіх правоохоронців у повному складі та без утрат.

– Те, що ви повертаєтеся з небезпечного відрядження зі стовідсотково виконаним завданням, усі живі-здорові – найголовніше для нас, ваших колег, і для близьких вам людей. Ми разом пишаємося вами, справжніми героями та патріотами, – звертаючись до зведеного загону, наголосив т.в.о. начальника УМВС Житомирщини Григорій Полковніков.

Після урочистого вручення духмяного короваю, піднесених звуків українського гімну герої опинилися у теплих  обіймах усіх тих, хто всі ці дні чекав їх повернення.

– Єдина складність, з якою нам довелося зіштовхнутися на сході, – це тисяча кілометрів від дому, – каже командир зведеного загону Володимир Мазарчук. – Усе інше – наша робота: служба на блокпостах, «зачищення» окремої території, патрулювання населених пунктів. Проте кожен з нас, хто заступав на чергування, знав, що його чекають удома, і це підбадьорювало і додавало сили духу.

– Ви навіть уявити не можете, як ми їх чекали. Не можна передати звичайними словами ті почуття, ту тривогу і побажання благополучного повернення, які ми щоденно вкладали до наших молитов за рідних, – розповідає Марія, сестра одного з новоприбулих правоохоронців.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here