Home Місто Через погані дороги в області 40 посадовців отримали штрафи

Через погані дороги в області 40 посадовців отримали штрафи

96

З кінця березня і до кінця квітня на території Житомирської області, як і по всій державі, тривало проведення весняного комісійного огляду автомобільних доріг та вулиць населених пунктів і залізничних переїздів.

Такі заходи працівники ДАІ проводять щорічно спільно з представниками служб автомобільних доріг та Укртрансінспекції.

Комісія упродовж місяця оглядала і фіксувала стан проїзної частини, узбіч, смуги відведення, придорожніх територій, тротуарів, а також технічних засобів організації дорожнього руху, зовнішнього освітлення тощо.

А залізничні переїзди обстежували, дістаючись до кожного дрезиною. Кожен недолік в утриманні доріг заносився до відповідних актів.

Про це повідомляє УДАІ УМВС Українив Житомирській області.

– За місяць нами обстежена вся вулично-дорожня мережа Житомирщини, – розповідає начальник сектору організації дорожнього руху УДАІ УМВС України в Житомирській області Ігор Кайданович.

– В утриманні та облаштуванні доріг, вулиць, залізничних переїздів та штучних споруд було виявлено суттєві недоліки. За результатами перевірок підготовлено та видано понад 60 приписів дорожньо-комунальним та іншим організаціям щодо усунення цих недоліків.

До адміністративної відповідальності вже притягнуто більше 40 осадових осіб. Найбільше серед них – представники дорожньо-комунальних та залізничних організацій.

Про результати проведених перевірок було інформовано й місцеві органи виконавчої влади та прокуратуру. Поки тривали заходи, в обласному центрі перші виявлені недоліки почали таки ліквідовувати. Розпочато відповідні роботи й на автодорогах Житомирщини.

За словами Ігоря Кайдановича, за всіма цими фактами відповідальні за стан доріг особи були притягнуті до адміністративної відповідальності.

Між тим чинним українським законодавством передбачено адміністративну відповідальність за порушення або невиконання правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, а також за порушення правил, норм і стандартів при утримання автомобільних доріг і вулиць.

Зокрема, це передбачають статті 188-28 та 140 КУпАП. Санкціями цих статей передбачена сплата штрафу відповідно від 340 до 1050 гривень.

У подібних випадках, радять правоохоронці, водієві необхідно звернутися в підрозділи Державтоінспекції для фіксації даної пригоди та огляду місця події за участю представників власників вулично-шляхової мережі.

Для відшкодування нанесених матеріальних збитків з вини незадовільного утримання вулично-шляхової мережі водіям варто звертатися до суду.

Наблизити стан українських доріг до стандартів цивілізованих країн неможливо ні за рік, ані за два роки.



 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here