Home Місто Понад 4 тисячі осіб садили цієї весни ліс на Житомирщині

Понад 4 тисячі осіб садили цієї весни ліс на Житомирщині

191

Рекордну кількість мешканців та гостей області, які долучилися до створення лісів, зафіксували цьогоріч лісівники Житомирщини.

«Учнівська та студентська молодь, члени громадських організацій, представники органів влади та місцевого самоврядування, духовенства та засобів масової інформації – і це ще не повний перелік тих, хто виявив бажання цієї весни посадити своє дерево, – розповідає начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Курінський. – Ми традиційно дякуємо всім, хто пліч-о-пліч з лісівниками трудився на лісових ділянках і тим самим подбав про майбутнє наших лісів, нашої області та держави в цілому.».

Житомирський лісгосп, до прикладу, запросив до участі в створенні лісу громади усіх сільських рад, які є в зоні діяльності підприємства. І всі вони відгукнулися!

В Городницькому лісгоспі особливо активними були школярі, до Попільнянського – садити ліс прибули гості з Києва.

Як повідомляє прес-служба Житомирського ОУЛМГ, усього в держлісфонді області на площі 5500 га висаджено майже 36 мільйонів дерев.

Загалом в поточному році державними лісогосподарськими підприємствами, що належать до сфери управління Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства, заплановано відтворити ліси на площі 7,8 тис. га.

Відтворення лісів проводиться на площах лісокультурного фонду, який складається із зрубів минулого та поточного років.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here