Home Місто Понад 140 тисяч жителів Житомирщини вже скористались програмою «Доступні ліки»

Понад 140 тисяч жителів Житомирщини вже скористались програмою «Доступні ліки»

142

 Жителі Житомирської області продовжують безкоштовно отримувати медичні препарати за програмою «Доступні ліки» – більше 140 тисяч осіб звернулись до лікарів та отоварили в аптеках близько 208 тисяч рецептів.

Про це повідомив начальник відділу медицини катастроф та організації медичної допомоги населенню управління охорони здоров’я ОДА Олексій Андрушко.



«Станом на 21 серпня 140 тисяч 670 пацієнтів звернулися до лікарів та отримали майже 272 тисячі рецептів за програмою «Доступні ліки». З початку дії програми в аптеках отоварено 207 тис. 438 рецептів. Аптекам вже відшкодовано з державного бюджету майже 6 млн 930 тис. грн, що становить 43,3% від загальної суми субвенції у 16 млн 420 тис. грн», – сказав Олексій Андрушко.

 

Найменше користуються програмою жителі у Ружинському, Пулинському, Баранівському, Брусилівському та Коростенському районах.

 

У програмі беруть участь 199 препаратів, які можуть отримати безкоштовно або з незначною доплатою пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою. Програма діє з квітня 2017 року.

 

Аптеки одержують відшкодування за доступні ліки 2 рази на місяць, а до переліку медичних препаратів уже ввійшли препарати 43 виробників.

 

З переліком аптек-учасниць програми «Доступні ліки» можна ознайомитись на інтерактивній карті.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here