Home Місто Після весільного бенкету у кафе гості потрапили до Ружинської районної лікарні

Після весільного бенкету у кафе гості потрапили до Ружинської районної лікарні

168

В інфекційне відділення Ружинської центральної районної лікарні, після святкування весілля,  госпіталізовано 11 осіб з діагнозом «Гостра кишкова інфекція». Про це інформують в Держсанепідслужбі.

При поступленні у хворих відмічалась висока температура тіла до 390С, виражена інтоксикація, блювота, діарея, болі у животі. Перебіг захворювання в усіх госпіталізованих середньої важкості.

При  зборі епідеміологічного анамнезу  встановлено, що всього на весіллі було близько 80 осіб. Усі страви готувались в  кафе «Рандеву». Серед срав, які вживали усі опитувані особи: гриби фаршировані, риба фарширована (короп), шинка, салати з майонезом.

Групою фахівців Андрушівського міжрайонного відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» проводиться санітарно-епідеміологічне розслідування даного спалаху.

З метою встановлення збудника та джерела інфекції відібрано проби питної води, гігієнічні змиви, лабораторно обстежено персонал закладу. Залишки страв відсутні. Лабораторні дослідження тривають.  Фахівцями управління Держпродспоживслужби в Ружинському районі призупинено функціонування даного закладу.

У вогнищі тривають притиепідемічні заходи.

Причини та обставини, що сприяли виникненню спалаху з’ясовуються.

Нагадаємо, що на початку червня в Овруцькому районі зафіксували спалах гострої кишкової інфекції в дитячому садочку.


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here