Home Місто Пенсіонер з Луганська приїхав в Коростишів, бо втомився прокидатися під постріли

Пенсіонер з Луганська приїхав в Коростишів, бо втомився прокидатися під постріли

137

28 липня співробітники 20-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Коростишів зустріли чергового переселенця із зони проведення антитерористичної операції.

 

Про це повідомляє У ДСНС у Житомирській області.

76-річний житель Луганська прибув до Коростишівського автовокзалу із Києва. Протягом останнього тижня з вікон його оселі було постійно чути постріли та вибухи. Втомившись прокидатися щодня зі страхом за своє життя, чоловік залишив рідне місто.

Рятувальники зустріли дідуся, який був лише з однією невеликою валізою та відправилися до районного координаційного штабу з питань розміщення громадян, які прибувають із районів проведення АТО. Чоловіка зареєстрували та надали усі необхідні документи. Після чого співробітники ДСНС відправилися з переселенцем до Коростишівського санаторію «Тетерів». Луганчанин почував себе нормально, не скаржачись на погане самопочуття. Однак його психологічний стан на тлі подій у зоні АТО, помітний неозброєним оком. Тому він не охоче розповідав про своє життя.

Прибувши до санаторію, чоловік одразу пройшов медогляд. Як з’ясувалося переселенець є інвалідом ІІ-ї групи, має проблеми з хребтом. Після усіх необхідних медичних процедур дідуся поселили в одну з кімнат на території закладу. Луганчанин щиро подякував співробітникам ДСНС за оперативне реагування щодо його поселення.

Нагадуємо, що у Житомирській області працює телефон «гарячої лінії» регіонального Штабу для вимушених переселенців (0412-47-44-69 з 18.00 до 20.00 год., 0412-41-34-90, 0412-47-50-00 з 20.00 до 08.00 год.). Також можна звертатися до оперативно-рятувальної служби за єдиним номером «101» як зі стаціонарного, так і з мобільного телефону. На веб-сайті Управління ДСНС в області www.zhytomyr.mns.gov.ua розміщена уся необхідна інформація для переселенців із тимчасово окупованої території та районів проведення АТО.  


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here