Home Місто Одразу два лісопорушення виявлено на Житомирщині

Одразу два лісопорушення виявлено на Житомирщині

151

4 грудня лісовою охороною державного підприємства "Білокоровицьке лісове господарство"  був затриманий мешканець смт Нові Білокоровичі, який скоїв незаконну рубку трьох дерев породи дуб у лісовому кварталі Жубровицького лісництва, загальною  масою 8,95 м³.

Шкода, заподіяна лісу, становить 37840,29 гривень. Про це інформує прес-служба Житомирського ОУЛМГ Лісопорушник відшкодував заподіяну шкоду  у повному обсязі. 6 грудня лісова охорона державного підприємства «Лугинський держлісгосп АПК»  в лісовому масиві  Степанівського лісництва виявила самовільну рубку.

Зловмисники зрізали 19 сироростучих дерев берези та вивезли з лісу. Шкода, заподіяна лісовому господарству, складає майже 30 тисяч гривень.

Сліди транспортного засобу від місця вчинення правопорушення привели до об’єкту з випалювання деревного вугілля, який знаходиться на території гранітного кар’єру с. Рудня-Жеревецька Лугинського району.

На місце події було викликано слідчу групу Лугинського відділу поліції.

Матеріали та акт огляду місця вчинення правопорушення передано в правоохоронні органи для розслідування та притягнення винних осіб до відповідальності.

Зазаначимо, що з початку року в підприємстві зафіксовано 10 випадків самовільних рубок. По 6 фактах на лісопорушників відкрито кримінальні провадження. 2 осіб притягнено до адміністративної відповідальності.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here