Home Місто На Житомирщині за добу рятувальники ліквідували дві пожежі, які виникли через пічне...

На Житомирщині за добу рятувальники ліквідували дві пожежі, які виникли через пічне опалення

185

 14 березня о 17:31 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яному житловому будинку в с. Червоносілка Пулинського району. 

З’ясувалося, що вогнем охоплено перекриття житлового помешкання на площі 7 кв.м. Також існувала загроза поширення полум’я в середину будинку та на господарчу споруду, що розташована на відстані 5 метрів. Провівши розвідку в середині оселі, вони виявили осередок займання на горищі. 

О 18:15 пожежу локалізували, а о 19:50 ліквідували. Горище оселі було захаращене різноманітними речами, а також сіном, що значно ускладнювало процес ліквідації. Вогнем знищено 7 кв.м перекриття та 1,5 тонни сіна. Однак вогнеборці не допустили перекидання полум’я на сусідню будівлю та врятували сам житловий будинок. За попередньою версією причиною загоряння виник порушення правил експлуатації пічного опалення.


Ймовірно через пічне опалення цього дня о 18:40 сталася пожежа ще в одному житловому будинку в с. Кишин Олевського району. Цього разу вогнеборцям вдалося запобігти розповсюдженню полум’я на житлову частунку. Проте вогонь встиг знищити          1 кв.м стіни. Внаслідок пожеж загиблих та травмованих немає. Всі обставини подій встановлюються фахівцями.


Шановні мешканці області! Управління ДСНС України у Житомирській області застерігає вас неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки під час обігріву власного житла. Категорично забороняється залишати печі, що топляться, без нагляду; застосовувати для розпалювання печей легкозаймисті та горючі рідини; сушити й складати на печах одяг, дрова, інші горючі предмети та матеріали; допускати до експлуатації несправні печі.
Пам’ятайте! Суворе дотримання таких нескладних правил — запорука вашої безпеки!

У ДСНС України у Житомирській області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here