Home Місто На Житомирщині вироком суду конфісковано вилучений алкоголь та обладнання для його виробництва...

На Житомирщині вироком суду конфісковано вилучений алкоголь та обладнання для його виробництва вартістю 4,8 млн грн

176

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Житомирській області спільно із прокуратурою ліквідували два підпільні цехи з виготовлення алкоголю. За результатами досудового розгляду матеріалів кримінальної справи вилучені ТМЦ конфісковано.

На весні цього року, в рамках розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 204 КК України та проведення спецоперації на підставі рішень суду було проведено обшуки.

За їх результатами виявлено 2 крупні підпільні цехи з виробництва фальсифікованого алкоголю, які знаходилися на околицях м. Житомира в гаражах та на території приватного домоволодіння.

В той же час було виявлено місця його накопичення та зберігання на території Житомирської області, склади та місця збуту. Окрім того, було ліквідовано крупну мережу збуту сурогату через Інтернет.

Під час обшуків було вилучено близько 20 тонн спирту, 10 тонн фальсифікованого алкоголю в пластикових бочках, 3 тонни «горілки» в тетрапаках, а також обладнання для виробництва та чорнову бухгалтерію.

Загальна вартість вилученого склала 4,8 млн. грн. Вироком суду вилучені ТМЦ конфісковані в дохід держави. Вирок вже набрав законної сили.

Вилучене обладнання повинно бути реалізоване, а отримані кошти – направлені в бюджет. Фальсифікований алкоголь, який відповідно до проведених експертиз ніс загрозу життю і здоров’ю людей, направлений на знищення.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here