Home Місто На Житомирщині відновлюватимуть артезіанські свердловини

На Житомирщині відновлюватимуть артезіанські свердловини

182

На п’ятій сесії обласної ради, що відбулася 21 липня, депутатами було внесено зміни до Програми реформування водопровідно-каналізаційного господарства у Житомирській області на 2012-2020 роки стосовно  капітального ремонту та відновлення артезіанських свердловин.

Змінами передбачено відновлення, реконструкція свердловин у 142 населених пунктах.

Заступник директора департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства ОДА Тетяна Варема розповідає: «Щоб використовувати артезіанські свердловини, необхідно провести обстеження. Виділяються кошти з місцевих бюджетів, робляться аналізи, відновлення, міняється насосне обладнання. Тоді можна використовувати питну воду. Проте наша область ще має проблему – високий вміст заліза. Тому наполегливо рекомендуємо робити аналізи і за потреби – ставити станції знезалізнення».

Як повідомляє прес-служба ОДА, ціна відновлення однієї свердловини залежить від її стану, глибини, потужності.

Вся Програма реформування водопровідно-каналізаційного господарства у Житомирській області на 2012-2020 роки – це 2 млрд 180 тис. грн. При внесенні змін, які стосуються лише артезіанських свердловин, додалося 380 тис. грн з місцевих бюджетів. Не беруть участі у Програмі по артсвердловинам Хорошівський та Народицький райони.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here