Home Місто На Житомирщині у кількох селах горіло сміття й торф

На Житомирщині у кількох селах горіло сміття й торф

175

14 серпня о 08:35 поблизу с. Рудня-Радовельська Олевського району вогнеборці 40-го професійного пожежного посту залучалися до ліквідації займання осередку торфу.                     О 09:35 пожежу локалізували та о 16:45 – ліквідували.

Вогнем знищено торф на площі 0,07 га. Загиблих і травмованих не має.
Того ж дня, о 15:28 бійці 25-ї Державної пожежно-рятувальної частини виїхали на гасіння палаючого сміття площею 100 кв. м на території сільської ради в с. Ставище Попільнянського району Рятувальникам зателефонував випадковий проїжджий, який побачив займання.

Ще по одному випадку загоряння сміття на приватній території сталось у с. Озеряни Олевськоого району о 15:28 та на території ВЖРЕПу в м. Бердичів о 21:11. Ймовірні причини пожеж— необережне поводження з вогнем.

У зв’язку з підвищенням в Україні та області рівня пожежної небезпеки, рятувальники закликають громадян не допускати виникнення пожеж в екосистемах, утриматися від розведення багаття та використання відкритого вогню у вітряну спекотну погоду. Найменший порив вітру загрожує миттєвому виникненню вогню та перекиданню жаринок на значну відстань.

Загалом цього року по області ліквідовано 215 пожеж в екосистемах загальною площею 307 гектарів. 88% з них – займання сухої трави, сміття, чагарників та ін.

У ДСНС України у Житомирській області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here