Home Місто На Житомирщині судитимуть рекетирів

На Житомирщині судитимуть рекетирів

113

Члени організованої злочинної групи, у співучасті з іншими особами – жителями Житомирської та Чернігівської областей, підозрюються у вимаганні та пошкодженні майна пасажирських перевізників, які організовували рейси з м. Києва до інших регіонів України.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Підозрювані вимагали значні суми коштів з власників кожного мікроавтобуса. У разі невиконання вимог – погрожували пошкодити транспорт та побити водіїв, аби унеможливити перевезення пасажирів. Декільком автомобілям було порізано шини та розбито вікна.

Більше того, члени організованої злочинної групи посягали також на приватну власність підприємців та підприємств, які надають послуги громадського харчування на автошляхах державного значення, де, відповідно до затверджених планів маршруту, мікроавтобуси зупинялися для необхідного перепочинку.

Наразі прокуратурою області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 189 (вимагання, вчинене організованою групою), ч. 3 ст. 206 (протидія законній господарській діяльності) Кримінального кодексу України.

Довідково. Санкціями зазначених статей Кримінального кодексу України передбачено покарання, зокрема, позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна, а також штраф від 10 до 25 тис неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here