Home Місто На Житомирщині сільраду зобов’язали виготовити документи на землю, на якій розташований дитсадок

На Житомирщині сільраду зобов’язали виготовити документи на землю, на якій розташований дитсадок

101

 Позов Новоград-Волинської місцевої прокуратури задоволено Житомирським окружним адміністративним судом.

Відтак, рішенням суду зобов’язано Романівську сільську раду розглянути на сесії питання щодо оформлення правовстановлюючих документів на земельну ділянку площею 0,29 га під будівлями та спорудами Разінського дитячого навчального закладу га в межах населеного пункту села Разіне Романівського району.



Йдеться про те, що під час вивчення прокуратурою стану додержання вимог земельного законодавства щодо оформлення правовстановлюючих документів на ділянки загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів у Романівському районі встановлено порушення.


Зокрема, не виготовлено правовстановлюючих документів на земельну ділянку площею 0,29 га, на якій розташований і  функціонує зазначений дошкільний навчальний заклад комунальної форми власності, що у с. Разіне Романівського району.


Більше того, Романівська сільська рада взагалі не вживала будь-яких заходів щодо їх виготовлення чи винесення цього питання для розгляду та прийняття відповідного рішення на сесії сільської ради.


Разом з цим, відсутність правовстановлюючих документів на земельну ділянку під навчальним закладом створює передумови для зловживань щодо розпорядження ділянкою, ризики для нормального функціонування загальноосвітнього закладу та учбового процесу, що може призвести до негативних наслідків та порушення прав дітей. 


Прокуратурою вжито заходів представницького характеру та зобов’язано сільську раду виготовити необхідні документи.


Прес-служба прокуратури Житомирської області
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here