Home Місто На Житомирщині ще дві громади розпочали процес об’єднання

На Житомирщині ще дві громади розпочали процес об’єднання

109

 Вчорайшенська перспективна ОТГ Ружинського району та Сінгурівська перспективна ОТГ Житомирського району розпочали процес об’єднання. 13 червня Вертокіївська громада на громадських слуханнях у селах Вертокиївка, Іванківці та Городище підтримали пропозицію Сінгурівської сільської ради на створення Сінгурівської ОТГ.

Сьогодні ж, 15 червня, на громадських слуханнях у Вчорайшенській сільській раді, громада одноголосно підтримала пропозицію ініціювати створення Вчорайшенської ОТГ.

«Процес створення громади у Ружинському районі один із найтяжчих в області. Тривалий час люди не могли знайти спільної мови стосовно об’єднання, але сьогодні громада Вчорайшого одноголосно підтримала створення ОТГ.
 
Це означає, що процес розпочато і тепер потрібно швидко та коректно провести слухання та сесії у сусідніх громадах», – наголосив Василь Невмержицький, директор Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

Консультативну та методичну підтримку цих процесів у Сінгурах та Вчорайшому надавали експерти Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного Програмою «U-LEAD з Європою».

«Перспективна громада має значний потенціал, передусім людський та економічний. І сьогодні від вичікувальної позиції мешканці та місцева політична еліта переходять до активних дій», – розповів Сергій Романович, радник з децентралізації Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

Сінгурівська сільська рада направила запрошення Озерянській, Коднянській, Вертокіївській, Миролюбівській, Троянівській, Руднє-Городищенській, Головенківській сусіднім сільським радам, це фактично вся південна частина Житомирського району.


Таким чином Житомирський район буде фактично на 90 відсотків об’єднаним. Вчорайшенська сільська рада направила запрошення Чорнорудківській, Малочернявській, Роставицькій, Крилівській, Шпиченецькій, Бистріївській, Верхівнянській, Малонизгорецькій, Новочорнорудській сусіднім радам північної частини Ружинського районую і це буде перша об’єднана громада району.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here