Home Місто На Житомирщині поховають воїна 30 бригади, Народного Героя Антонюка, який загинув влітку...

На Житомирщині поховають воїна 30 бригади, Народного Героя Антонюка, який загинув влітку 2014 року

353

Рідні, бойові побратими та усі небайдужі  12 січня  зібралися  31-у гарнізонному будинку офіцерів (Житомирська обл. м. Новоград-Волинський), аби вшанувати і попрощатися із бійцем 30-ї окремої механізованої бригади, Народним Героєм України 40-річним Ярославом Антонюком, який загинув 12 серпня 2014 року в районі смт. Никифорове на Донеччині.   Поховання  пройде в с. Чижівка  13 січня об 11.00.  

 – 3 роки і 2 місяці ми очікували, сподівались, вірили і шукали нашого Ярослава,- розповідає дружина загиблого захисника Ніна Петрівна Антонюк.

Її чоловік Ярослав Васильович Антонюк був у складі екіпажу танку Т-64 старшого лейтенанта Артема Володимировича Абрамовича, як водій-механік. Третім був навідник солдат Петро Петрович Барбух.


12 серпня 2014 року вони прийняли нерівний бій з ворогом поблизу с. Никифорове в Донецькій області, неподалік російського кордону, прикриваючи відступ поранених та контужених бійців 30-ої окремої механізованої бригади.
 
За зібраними про ті події свідченнями, Т-64 вибухнув після лобового зіткнення з російським Т-72. Шансів врятуватись не було. Цей бій назвали героїчним, а воїнів відзначено державними та волонтерськими нагородами посмертно. Останки загиблих українських бійців знайшли на початку жовтня 2014 року.


– Аж у травні 2015, 9 місяців потому, ми отримали останки мого 24-річного сина Артема і одночасно з ним – 25-річного солдата Петра Барбуха, –  поділилася Світлана Вікторівна Абрамович.
 
40-річний Ярослав Антонюк до 6 жовтня 2017 року вважався безвісно зниклим.


У результаті проведених слідчо-розшукових заходів та низки спеціальних експертиз вдалося ідентифікувати останки тіла воїна.  


 
Нагадаємо, що в травні 2015 року було ідентифіковано тіло Артема Абрамовича з Житомира.  Його поховали на військовому кладовищі. Втім, після ексгумації, яку  провели представники "Чорного тюльпану",  додаткової експертизи житомирськими слідчими, виявилося, що у могилі разом з Артемом спочиває також ще один загиблий член екіпажу – Ярослав Антонюк, який до 6 жовтня 2017 року вважався зниклим безвісти.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here