Home Місто На Житомирщині планують затвердити обласну програму пільгового кредитування житла для учасників АТО

На Житомирщині планують затвердити обласну програму пільгового кредитування житла для учасників АТО

317

 Депутати Житомирської обласної ради на комісіях розглядають проект програми забезпечення житлом (пільгового довгострокового кредитування) педагогічних, науково-педагогічних, медичних працівників, учасників АТО та членів їх сімей на 2018-2021 роки.

 
Із деталями програми ознайомив сьогодні, 12 грудня, представників депутатської постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку директор департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства ОДА Роман Щебетов.
 
«Програма передбачає надання пільгового кредиту педагогічним, медичним працівникам та учасникам АТО і членам їх сімей. Черга формуватиметься відповідно до реєстру осіб, які потребують поліпшення житлових умов. Рішення про надання кредиту прийматиме Регіональне управління Держмолодьжитла протягом місяця з дня подання документів. Розмір кредиту визначатиметься виходячи з норми 21 кв. метр загальної площі житла на одного члена сім’ї та додатково 10,5 кв. метрів на сім’ю», – сказав Роман Щебетов.
 
Пільговий кредит надаватиметься до 20 років під 3% річних.
 
Поки програма прийматиметься без фінансового ресурсу. Його планують передбачити на засіданні сесії у 2018 році після детального опрацювання фінансових потреб, затвердження комісій та порядку надання кредитів.
 
Також депутати запропонували доповнити програму, щоб пільговий кредит мали змогу взяти і добровольці.
 
Робоча група, яка прийматиме рішення, буде затверджена спільним розпорядженням голови облдержадміністрації та голови обласної ради.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here