Home Місто На Житомирщині планують сертифікувати усі ліси

На Житомирщині планують сертифікувати усі ліси

207

Максимально наблизити економічні, екологічні та соціальні стандарти ведення лісового господарства до європейського рівня – такі завдання поставили перед собою лісівники області.

Про це інформує прес-служба Житомирського ОУЛМГ.

Аби підвищити рівень довіри з боку суспільства до політики та практики лісокористування, державні лісогосподарські підприємства, що входять до сфери управління Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства, розпочинають лісову сертифікацію.

Ця процедура передбачає встановлення відповідності господарювання наперед визначеним екологічним, економічним та соціальним вимогам.Першим кроком до проведення сертифікації стала зустріч головних лісничих та головних інженерів усіх лісогосподарських підприємств управління з представниками сертифікаційного органу «NEPcon» Олесею Каспрук та Оленою Соловій.

Серед переваг, які має сертифікована продукція, аудитори назвали і підвищення позитивного іміджу лісогосподарських підприємств як «екологічно спрямованих», і отримання новітніх знань та навичок ведення екологічно орієнтованого лісівництва, і підвищення дохідності зовнішньоекономічної діяльності лісогосподарських підприємств, адже покупці готові за сертифіковану продукцію платити вищу ціну.

 

Система лісової сертифікації включає в себе 10 визнаних і в усьому світі принципів та 56 критеріїв сталого ведення лісового господарства.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here