Home Місто На Житомирщині пішоходи через необережність отримали травми, потрапивши під колеса авто

На Житомирщині пішоходи через необережність отримали травми, потрапивши під колеса авто

174

 Упродовж минулої доби кілька жителів  Житомирщини різного віку потрапили під колеса автомобілів та отримали травми різного ступеню тяжкості. За попередніми даними, у всіх випадках не дотримались Правил дорожнього руху саме пішоходи. Поліція закликає учасників дорожнього руху бути більш уважними під час пересування автошляхами.

12 грудня близько 16.40 водій автомобіля «ЗАЗ-1102», 43-річний житомирянин, рухаючись вулицею м. Овруча, скоїв наїзд на пішохода, 68-річного жителя райцентру. Попередньо встановлено, що чоловік раптово вийшов на проїжджу частину у невстановленому місці.

У результаті ДТП пішохід отримав тілесні ушкодження у вигляді забою, однак від надання медичної допомоги на місці події відмовився.


Цього ж дня у смт Попільні близько 17.30 водій автомобіля «Peugeot 206», житель району, вчинив наїзд на пішохода, 48-річного місцевого жителя, який рухався по обочині в попутному напрямку. За попередньою інформацією, він раптово вийшов на проїжджу частину дороги.


У результаті ДТП чоловік отримав тілесні ушкодження та був доставлений до місцевої лікарні.


Нині поліція з’ясовує причини та обставини подій у рамках розпочатих кримінальних проваджень.


Шановні учасники дорожнього руху! Поліція вкотре закликає до неухильного дотримання правил безпеки. Пам’ятайте, ранні сутінки та темна пора доби є одним з чинників, що підвищує ризик потрапити у ДТП.


Відтак при керуванні транспортними засобами в умовах недостатньої видимості не забувайте дотримуватись особливих заходів безпеки та будьте максимально уважні. Обов’язково рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями. Користуйтеся захисними пристосуваннями (пасками безпеки, мотошоломами тощо), дотримуйтесь безпечної дистанції, не перевищуйте швидкість.


Пішоходам в умовах недостатньої видимості варто переходити дорогу виключно у встановлених місцях, перед цим переконавшись, що водії транспортних засобів помітили та зрозуміли ваші наміри. Для позначення себе на дорозі бажано користуватися світлим одягом, використовувати спеціальні світловідбивні елементи у вигляді нашивок, наліпок, браслетів, брелоків тощо. Подбайте про свою безпеку!
 
Відділ комунікації поліції Житомирської області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here