Home Місто На Житомирщині підприємець продавав «шпигунські іграшки»

На Житомирщині підприємець продавав «шпигунські іграшки»

112

У Житомирській області співробітники СБУ затримали жителя одного з районних міст, який налагодив контрабанду заборонених до продажу спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

Про це поідомляє прес-група УСБ України в Житомирській області.

Встановлено, що 27-річний приватний підприємець, не маючи відповідної ліцензії, купував через мережу Інтернет технічні спецзасоби, після чого реалізовував «шпигунські іграшки», закамуфльовані під побутові предмети зацікавленим особам на території України, у тому числі й через Інтернет.

Співробітники СБУ вилучили у зловмисника дев’ять спецзасобів – GSM-передавачів із вбудованим мікрофоном (використовується для визначення розташування та відстеження за переміщеннями будь-яких об’єктів із функцією прослуховування) та дві кулькові ручки із вмонтованими аудіо-відеозаписуючими пристроями.

Усі вилучені предмети направлено на експертизу до Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБ України.

Слідчим підрозділом Управління СБ України в Житомирській області розпочато кримінальне провадження за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч.2 ст.15, ч.1 ст.201 (контрабанда) та ч.ч. 1 і 2 ст.359 (незаконне придбання, збут та використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації) Кримінального кодексу України.

Слідство триває.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here