Home Місто На Житомирщині кожна сирота житиме в сім’ї

На Житомирщині кожна сирота житиме в сім’ї

139

Органи виконавчої влади, місцевого самоврядування та громадськість зобов’язані докласти усіх зусиль для того, щоб кожна дитина-сирота виховувалась у сім’ї. Ця настанова є однією з важливих напрямків діяльності органів влади, окреслених у соціальних ініціативах Президента України, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Питання щодо влаштування дітей-сиріт до сімейних форм виховання обговорювалося і на обласному семінарі для заступників голів РДА, міських голів з гуманітарних питань та начальників служб у справах дітей РДА, міськвиконкомів на тему «Удосконалення роботи органів опіки та піклування області щодо поліпшення становища у дитячому середовищі».

«Перед нами стоїть завдання: щойно дитина стає сиротою чи позбавляється батьківського піклування, влаштувати її до сімейних форм виховання. Звичайно, найпріоритетнішими формами залишаються при цьому усиновлення й опіка та піклування», – пояснила директор Житомирського обласного центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Валентина Собчук.

Крім того, відповідно до реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, минулоріч у державі було введено 12 тисяч фахівців із соціальної роботи (соціальні педагоги, психологи, соціологи, юристи), котрі працюють у сільських, селищних і міських громадах.

На Житомирщині з 2012-го року працює 299, а з 1 січня цього року додано ще 63 таких фахівців. Метою їхньої діяльності є виявлення раннього сімейного неблагополуччя. Так, минулоріч вдалося охопити майже 80 тисяч сімей, чотири тисячі з яких вже перебувають на обліку як такі, де виявлене раннє неблагополуччя.

Досі ж компетенція працівників соціальних служб була надто звужена – вони працювали за умов, коли сім’я вже фактично зруйнована і діти потерпають від батьківської недбалості.

 


 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here