Home Місто На Житомирщині боржників-аліментників залучають до суспільно корисних робіт

На Житомирщині боржників-аліментників залучають до суспільно корисних робіт

188

Немає майна, ніде не працює? Дарма. Закон, відомий у суспільстві як #ЧужихДітейНебуває, визначив і такий новий спосіб притягнення до відповідальності боржників, які мають заборгованість зі сплати аліментів понад 6 місяців, як виконання суспільно корисних робіт тривалістю від 120 до 240 годин.

І тепер маємо на Житомирщині реальні випадки застосування цієї норми закону. 

Чотири злісних боржники, яким Новоград-Волинський міськрайонний суд у березні–квітні цього року виніс постанови про визнання їх винними у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 1831 КУпАП, тепер відпрацьовують заборгованість на суспільно корисних роботах.

Вид робіт визначив відповідний орган місцевого самоврядування на підставі судових рішень. Відтак, три злісні неплатники аліментів повинні відпрацювати встановлені судом 120 годин кожен на комунальних підприємствах Новоград-Волинської міської ради, один – у сільській раді.

А усі зароблені ними кошти підуть на погашення аліментних боргів перед власними дітьми. Роками ухиляючись від сплати аліментів, ці горе-батьки, серед яких, як не дивно, є і жінка, заборгували своїм дітям сукупно понад 120 тисяч гривень. Найменша сума – у «матусі», яка повинна була сплачувати неповнолітнім сину та доньці всього по 100 гривень щомісяця. Але і цього не робила. За п’ять років борг виріс до 9 тисяч гривень. А тепер боржниця змушена попрацювати не лише на користь громади, а й на благо своїх дітей.

Отже, механізми впливу на боржників з аліментів, запроваджені нововведеннями до закону #ЧужихДітейНеБуває, виявилися дієвими і результативними. З початку дії нового закону державними виконавцями Житомирщини складено 481 протокол про вчинення боржниками адміністративного правопорушення, 32 з них задоволені судами області. І невдовзі, крім згаданих чотирьох, й інші злісні неплатники аліментів вийдуть на суспільно корисні роботи.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here