Home Місто На Житомирщині анонсували відкриття перших поліцейських станцій

На Житомирщині анонсували відкриття перших поліцейських станцій

185

 15 березня в Головному управлінні Нацполіції Житомирщини відбулася розширена нарада превентивного блоку поліції за участі керівництва ГУНП, окремих селищних голів та регіонального координатора міжнародної організації ПРООН.

Йшлося про найближчі перспективи у роботі поліції превенції у сільській місцевості, підтримку ініціатив з безпеки місцевих громад і поліпшення технічного оснащення дільничних офіцерів.

Відкрив нараду заступник начальника ГУНП Житомирщини Артем Лисогр, який розповів про мету та очікувані результати від створення в об’єднаних територіальних громадах поліцейських станцій:

– По суті, поліцейська станція – це своєрідний офіс поліцейського для роботи з громадянами у денний час доби. У цьому приміщенні перебуватимуть безпосередньо дільничні офіцери, закріплені за територією обслуговування, поліцейські ювенальної превенції, які працюватимуть з місцевою молоддю за окремим графіком, і працівники секторів реагування патрульної поліції. Ми уже провели певну роботу і нині вона триває ще за окремими напрямками з депутатським корпусом обласної ради, з головами об’єднаних територіальних громад, селищними головами щодо підготовки та відкриття таких станцій. Тож уже у березні-квітні ми плануємо відкрити перші поліцейські офіси у Житомирському та Хорошівському районах, – прокоментував він.

Також Артем Лисогор відзначив тісну співпрацю і підтримку міжнародної організації ПРООН у втіленні позитивних ініціатив поліції  Завдяки налагодженій комунікативній співпраці та участі у спільних заходах правоохоронці Житомирщини отримали від представництва організації планшетні пристрої, які для службового користування отримали дільничні офіцери Андрушівського, Житомирського Хорошівського та Черняхівського відділень поліції. 

Спеціаліст з мобілізації громад Програми відновлення та побудови миру ПРООН Жанна Чмут, запрошена до участі у нараді, у свою чергу, подякувала правоохоронцям Житомирщини за відкритість і готовність до співпраці. 

– Це лише перші кроки, які ми разом зробили для безпеки наших громад, і вони вдалі. Надалі ми хочемо продовжувати налагоджувати діалог між поліцією та громадськістю, тож готові до підтримки реалізації мікропроектів. Ми маємо спільну мету – аби люди відчували себе у цілковитій безпеці. Тож бажаю нам усім натхнення! – звернулася до присутніх Жанна Чмут.

У свою чергу, регіонального координатора міжнародної організації ПРООН, голів Новогуйвинської та Новоборівської селищних рад поліцейські відзначили Подяками ГУНП за сприяння в організації заходів щодо профілактики правопорушень та злочинів у регіоні.

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here