Home Місто На Житомирщині 16 травня буде поставлено крапку в питанні перейменуванні вулиць

На Житомирщині 16 травня буде поставлено крапку в питанні перейменуванні вулиць

152

До п’ятниці, 13 травня 2016 року, населені пункти Житомирської області ще можуть подати пропозиції щодо перейменування вулиць, які підпадають під дію ЗУ «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Таке рішення прийняла сьогодні, 28 квітня, під час засідання обласна комісія з топоніміки під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ярослава Лагути.

Останнє засідання комісії відбудеться 16 травня. Тоді буде поставлено крапку в питанні перейменуванні вулиць. Якщо до цієї дати громади не нададуть пропозиції щодо перейменування вулиць або вирішать їх не перейменовувати, комісія прийме рішення щодо нової назви самостійно. До 21 травня відповідний перелік буде затверджений розпорядженням голови облдержадміністрації.

Заступник голови ОДА Ярослав Лагута сьогодні під час засідання наголосив, що не всі райони підійшли з відповідальністю до перейменування вулиць. Зокрема, це стосується Житомирського, Любарського, Овруцького, Олевського, Ружинського та Червоноармійського районів.

За матеріалами прес-служби ОДА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here