Home Місто На полігоні під Житомиром десантники долають 400-метрову вогневу штурмову смугу

На полігоні під Житомиром десантники долають 400-метрову вогневу штурмову смугу

106

Сучасне поле бою може виглядати по-різному. І в цьому українські війська переконалися на Донбасі. Під час штурму укріпленого району та на можливих шляхах прориву трапляються важко прохідні місця. Можуть буту завали, окопи, підбита техніка зруйновані будівлі. Звісно, що над головою свистять кулі та снаряди…

Тож, воїнам-десантникам необхідно постійно звикати до подібних умов, як фізично, так і психологічно.

Для набуття цих навичок та психологічної стійкості, бійцям ДШВ, які проходять підготовку на Житомирському полігоні – створено вогневу штурмову смугу. Даний військовий об’єкт будували для якісної підготовки наших бійців, враховуючи різні тактичні обставини, з чим може зустрітися військовий під час бойових дій.

Одними із перших, хто пройшли дану вогневу штурмову смугу  курсанти 199 Навчального центру ДШВ ЗС України, – повідомляє прес-служба. На деяких точках застосовувався напалм, палаючі шини, відповідні звукові ефекти, стрільба холостими набоями тощо. І враження молодих десантників були неймовірні.

– Дана смуга призначена як для тактичної, так і психологічної підготовки наших курсантів. Довжина складає близько 400 метрів, створені всі можливі ситуації, що можуть виникнути на полі бою, – розповів заступник Навчального центру ДШВ майор Святослав Заїць.

– Бачив, що було складно. Вам сподобалося!? – задав питання курсантам командувач ДШВ ЗС України генерал-лейтенант Михайло Забродський.

– Наче в бою побували.… , – сказали бійці…– Проходили різні смуги, а тут – дійсно круто.

На останок відзначимо, що під час занять застосовували напалм. Молоді десантники практично вивчалися та тренувалися різним способом, як погасити на собі палаючий одяг самостійно та при допомозі товариша.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here