Home Місто На фасаді школи в Чуднівському районі відкриди дві дошки загиблим в АТО

На фасаді школи в Чуднівському районі відкриди дві дошки загиблим в АТО

128

Ще дві меморіальні дошки увіковічнили пам’ять про мужніх хлопців Житомирщини, що загинули, віддавши життя за незалежність і цілісність України. 27 січня на Чуднівщині вшанували одразу двох героїв – Іващенка Валерія Володимировича з с. Городище та Русаловського Сергія Миколайовича з с. Тютюнники.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

На стіні Тююнниківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у пам’ять про загиблих встановили дві меморіальні дошки, адже обидва бійці були випускниками цієї школи.

Під час заходу керівники району, Тютюнниківський та Турчинівський сільські голови, рідні й близькі героїв, педагогічний та учнівський колективи школи, громадськість району вшанували пам’ять загиблих у зоні АТО хвилиною мовчання. Хлопці були справжніми синами та патріотами рідної землі. Вони обидва народились та проживали на Чуднівщині, навчались в одній школі та Турчинівському профтехучилищі, були призвані на військову службу до військової частини А0409 м. Новограда-Волинського.  Разом перебували в зоні проведення АТО у Луганській області.

 У Сергія Русаловського залишилась мама, дружина та троє дітей. У вересні минулого року його син, не дочекавшись батька, пішов у перший клас. І саме першого вересня Сергій героїчно загинув під час ведення бойових дій у містечку Лутугине на Луганщині. Йому було 42 роки. Односельцям він запам’ятався як зразковий сім’янин та батько.

А Валерій Іващенко ще не встиг одружитись та порадіти сімейному щастю й діткам. Його життя обірвалось поблизу міста Орєхово Луганської області. Було хлопцеві лише 21 рік. Загинув, отримавши смертельне поранення та залишив у вічному смутку маму й рідних.

Після завершення заходу його учасники відвідали могилу Валерія Іващенка, де керівники району вручили матері загиблого бійця орден «За мужність» ІІІ ступеня, яким він нагороджений посмертно. Герої не вмирають. Вони продовжують жити в наших серцях.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here