Home Місто Майже 41 мільйон сіянців виростили житомирські лісівники

Майже 41 мільйон сіянців виростили житомирські лісівники

161

В  підприємствах  Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства  завершили  інвентаризацію  сіянців, вирощених в розсадниках та теплицях.

Іншими словами лісівники провели  облік наявного  садивного матеріалу окремо по кожній породі з урахуванням виду та віку.

Про це повідомляє прес-служба Житомирського ОУЛМГ.

Паралельно встановлювалася  і якість сіянців. Адже для висаджування на лісові ділянки придатні лише ті, які відповідають чинному стандарту за висотою , розвиненістю кореневої системи, наявністю верхівкової бруньки. Для цього кожну рослинку  порівнюють з сіянцем-еталоном. Ті ж , які не пройшли «відбір» – залишаються на дорощування.

Отож, спеціально створені комісії підрахували, що в лісгоспах вирощено понад 32  мільйони стандартних  сіянців хвойних порід, 8,5 мільйона –  листяних  та 382  тисячі  – чагарникових.  Левову частку  в загальній кількості займають сосна та дуб,  решта –   ялина, модрина, ясен, береза вільха тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштують новорічні ялинки у Житомирській області.

Разом з тим, інвентаризації підлягали і лісові культури. Із проінспектованих 14,2 тисячі гектарів лісопосадок – майже 6 тисяч гектарів мають І клас якості, понад 7 тисяч гектарів – ІІ клас якості, решта – ІІІ клас якості. Разом з тим, понад 2 тисячі гектарів культур потребують доповнення – далося взнаки посушливе літо. Приживлюваність лісових культур становить майже  90%.

Майже 4 тисячі гектарів лісових культур стали «дорослим» лісом  – саме таку площу переведено у вкриті лісовою рослинністю землі те передано в експлуатацію.

Підписуйтесь на аккаунт «Першого житомирського» у Facebook, Google+ та ВКонтакте.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here