Home Місто ”Людей в лісі більше, як на Житньому ринку у вихідний день”, –...

\”Людей в лісі більше, як на Житньому ринку у вихідний день\”, – лісівники

160

За минулі вихідні в лісах Житомирщини лісова охорона виявила 34 випадки загорянь. Вогнем пройдено понад 15 гектарів насаджень.

Найбільше пожеж виникло в Білокоровицькому лісгоспі. Причиною цьому є величезна кількість бурштинокопачів у цьому регіоні. Лісівники з ніг збиваються, борючись з вогнем.

 – Людей в лісі більше, як на Житньому ринку у вихідний день – бідкаються лісівники, – і вони перебувають там цілодобово, палять, розводять вогнища, заїжджають в лісові масиви автотранспортом… Нерідко самі ж і здійснюють підпали… Боляче дивитися, як нищаться насадження, створені цілими поколіннями. Проте зупинити це беззаконня поки що не вдається.

Вкрай складною залишається ситуація і в цілому по області: майже скрізь фіксується найвищий 5 ступінь пожежної безпеки. Тому лісівники наполегливо закликають громадян бути обережними та пильними, відповідально ставитися до лісу: ні в якому разі не заїжджати в лісові масиви автотранспортом, не розпалювати багаття, не кидати недопалків.

Слід зазначити, що особи, винні у порушенні вимог пожежної безпеки в лісах, несуть адміністративну та кримінальну відповідальність відповідно до чинного законодавства.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here