Home Місто Капелана і воїнів ”Правого сектору” на Житомирщині визнали бійцями-добровольцями АТО

Капелана і воїнів \”Правого сектору\” на Житомирщині визнали бійцями-добровольцями АТО

212

 В Житомирській обласній раді 20 березня за участю заступників голови обласної ради Сергія Крамаренка та Максима Вілівчука відбулось засідання комісії з визнання бійців-добровольців АТО.

 На розгляд комісії подано неохідні документи на трьох жителів області про визнання їх бійцями-добровольцями АТО.

Зокрема, це Іван Андросович, який у складі батальйону Української Добровольчої Армії виконував бойові завдання в Донецькій області. Також розглянули подання на Володимира Радіонова, який воював в районі Авдіївки, та Василя Дехтяренка, який виконував душпастирські обов’язки проповідника – капелана. Обидва бійця перебували у складі окремого батальйону Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор».

Рішенням комісії трьох жителів області визнано бійцями-добровольцями АТО і за ними закріплюється право на користування соціальними гарантіями, передбаченими регіональними програмами.

Також комісія доручила відповідним структурним підрозділам обласної ради та облдержадміністрації підготувати зміни до Порядку визнання бійців-добровольців АТО, якими буде передбачено виготовлення та видача посвідчення бійця-добровольця АТО.

Варто зазначити, що комісія з визнання бійців-добровольців АТО є дорадчим органом при обласній раді та облдержадміністрації. До повноважень комісії належить розгляд документів, заслуховування свідків, представників військових формувань, добровольчих батальйонів та громадських організацій, опрацювання наданих фото- та відео- підтверджень і прийняття відповідних рішень про визнання або відмову у визнанні бійців-добровольців АТО. Повноваження  Комісії  тривають до врегулювання питання визнання статусу учасника бойових дій особам з числа бійців – добровольців АТО  на законодавчому рівні.

1aabiyci1

1aabiyci2

1aabiyci3

1aabiyci4

1aabiyci5

1aabiyci6

1aabiyci7

1aabiyci8

1aabiyci9

1aabiyci10

1aabiyci11

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here