Home Місто Хлопчик з будинку сімейного типу на Житомирщині поділився з Олегом Ляшком своєю...

Хлопчик з будинку сімейного типу на Житомирщині поділився з Олегом Ляшком своєю мрієюм

368

 У родині Наталії Каратаєвої та Володимира Лобозова з села Городище на Житомирщині  збирають до  першого класу  найменшого сина. Хлопчик ще не осягнув шкільну науку, а вже  знає, що хоче стати поліцейським. 

Про свою мрію він розповів лідеру Радикальної партії Олегу Ляшку. Народний депутат 13 червня завітав до будинку сімейного типу в Новоград-Волинському районі, де виховують 11 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки. Майбутньому першокласнику від  нього дістався   рюкзачок. Його  брату – телефон.  Наталія Михайлівна каже, що для старшого такий подарунок – сюрприз, адже свій загубив, коли порався на городі.

Олег Ляшко також привіз солодощі, іграшки, розвиваючі ігри, канцелярію. Виконав і персонально батьківське замовлення – придбав насос для криниці. станцію подачі води.
 

Господиня з дітьми веде  гостя  на екскурсію в будинок, де лишень спалень нараховується з десяток, а ще  – простора вітальня, кухня з великим столом. Показує випускні фото старших дітей, розповідає про побут багатодітної родини, хвалиться  талантами й здобутками  вихованців.  Вже 13 років під одним дахом жінка збирає тих, хто обділений батьківською увагою, турботою і любов’ю. Мають власного сина, але рідними вважають й інших. Для них намагаються створити усі належні умови для життя та розвитку, до кожного прислухаються і вірять, що попереду в дітвори усе тільки хороше. 

«Я дуже хочу, щоб дітки взагалі не потрапляли в інтернатні установи. Вони мають виховуватися у родинах. Там, де їх обіймають, де з ними бавляться, віддають їм частинку душі. З таких дітей виростають щасливі люди, – говорить пані Наталія. – Звертаюся до вас як до представника влади, щоб зробили задля цього усе можливе. Є сотні родин, які мають бажання, які відчувають у собі сили підтримати дітей, що опинилися у складних життєвих обставинах. Ніхто не може замінити рідних батьків, але ці дітки такі неймовірні, вони такі щирі й світлі, мають право на справжню родину».

Гарним прикладом, переконана вона, для вихованців віднині стане Олег Ляшко.  Він не приховує своє інтернатське дитинство і зізнається, що в житті довелося подолати чимало труднощів, а досягнув усього завдяки працелюбності й  цілеспрямованості. 

«Ми познайомилися з вами, подружилися і надалі будемо підтримувати одне одного. Дітки мають бути забезпечені, – говорить Ляшко. –  Добре, що є ті, кому небайдужа доля сиріт і дітей, які не можуть бути з рідними батьками із певних причин.  Ви хороші люди і мені приємно бути у такому родинному колі.  Ми ставимо за мету створити в країні такі умови, аби на першому місці були саме родинні цінності, щоб молодь мала власне житло і могла забезпечувати свої сім’ї, а зароблених коштів вистачало і на гідне життя, і на відпочинок. Ви  – гарний приклад для наслідування, бо  навіть, здавалося б, у складні часи,  демонструєте справжні людські почуття.  Важливо, щоб наші діти жили під мирним небом і я для цього зроблю все. Також я зміню державну політику підтримки дітей з інтернатів і з молодих сімей. Щоб не смертність перевищувала народжуваність, а наша народжуваність ставила рекорди».

Наталія Каратаєва розповіла Олегу Ляшку про різні проблеми й питання, з якими стикається родина, але жодна з них не завадить їх сімейному затишку. Ділиться, що активну підтримку БСТ надає місцева влада, представники бізнесу – зокрема, керівник ПП «Галекс-Агро» Олександр Ющенко.  До слова, фермерське господарство і меблеву фабрику Ющенка  у рамках свого візиту на Житомирщину народний депутат теж відвідав.
 
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here