Home Місто Хлопчик із Бердичева вагою 490 грам вижив і йому вже 6 років

Хлопчик із Бердичева вагою 490 грам вижив і йому вже 6 років

191

Сенсаційна новина, яка облетіла Україну 6 років тому, була сприйнята як щось фантастичне: житомирські неонатологи врятували і виходили малюка, народженого вагою всього 490 грамів. Нагадаємо, що  з 2007 року новонароджений, що з’явився на світ вагою 500 грамів, вже не вважався абортних плодів, як раніше, а мав право на життя, пише газета Ехо.

Виходжування Богданчика Чернія з Бердичева стало першим серйозним випробуванням і величезним досвідом для неонатологів Житомирського перинатального центру. За Богдана переживала вся країна і уважно стежила за його першими успіхами. А як йдуть справи у дитини сьогодні?

13 лютого Богданчику чорний виповнилося 6 років, хоча за законами природи він повинен був з’явитися на світ на 4 з лишком місяці пізніше.

«У Богданчика ДЦП, але завдяки допомозі, наданій дитині на першому етапі виходжування, тобто в обласному перинатальному центрі, Богдан нормально бачить, чує і дихає. Він розмовляє, з інтелектом теж все більш-менш. Зростання і вага відповідають його віку. Любить ліпити і малювати. Але найбільше Богдан любить поїзда, і не іграшкові, а справжні. Таточасто водить сина на вокзал дивитися на що проходять склади … Звичайно, хлопчик трохи відстає в розвитку, висловлюється не дуже чітко, але лікарі нас запевнили, що до 15-16 років він наздожене своїх однолітків», – ділиться мама хлопчика.
З п’яти тисяч дітей, які народилися в Житомирському обласному перинатальному центрі в минулому році, 5% недоношені. Причому вага 26 малюків виявився менше одного кілограма.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here