Home Місто Голова Житомирської ОДА про запровадження комплексного підходу до медреформи і відкриття амбулаторій

Голова Житомирської ОДА про запровадження комплексного підходу до медреформи і відкриття амбулаторій

160

На Житомирщині медична реформа впроваджуватиметься за комплексним підходом. Перш за все, вона втілюватиметься у створенні амбулаторій. Комплекс заходів передбачає не лише ремонт в амбулаторії, а й забезпечення її якісним обладнанням, ремонтом доріг, прибудовою житла для молодих лікарів.

Про 20 червня сказав голова ОДА Ігор Гундич під час презентації в Києві комплексного підходу до реформ.

«Відкриття сучасної амбулаторії передбачає не просто зовнішній і внутрішній ремонт будівлі, а й якісні дороги, які ведуть до амбулаторії, необхідну базу обладнання, транспортні засоби, наявність спеціалістів. Саме для зацікавлення молодих медиків працювати на селі ми прибудовуватимемо до амбулаторій житло для молодих лікарів», – сказав Ігор Гундич.

Також він додав, що у с. Почуйки Квітневої ОТГ вже побудована нова амбулаторія загальної практики сімейної медицини. Амбулаторія обслуговує близько 2 тисяч людей із 4 сіл. Загальна вартість будівництва становила 7,2 млн грн. Ці кошти були виділені ПСП «Україна», а обладнання та техніка були закуплені за кошти місцевого та районного бюджетів.
 
«У наших планах на наступні 3 роки – відкриття 13 амбулаторій. Вже цьогоріч в ОТГ запрацює 6. Знову ж, тут важливу роль відіграє комплексний підхід», – зазначив Ігор Гундич.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here