Home Місто Фільм «Аеропорт», перед початком якого виступить комбат Кузьміних, перенесли на наступний тиждень

Фільм «Аеропорт», перед початком якого виступить комбат Кузьміних, перенесли на наступний тиждень

135

Показ фільму «Аеропорт» перенесено із п’ятниці на наступний тиждень. Показ відбудеться на початку червня у кінотеатрі "Україна". Вхід вільний. 

Перед сеансом до глядачів звернуться Олег Кузьміних, легендарний підполковник, та Сергій Машковський, голова Житомирської обласної державної адміністрації. Про точну дату і час, коли можна буде не лише подивитися фільм, а й поспілкуватися із командиром кіборгів, поінформуємо додатково, повідомляє прес-служба ОДА.

Стрічку "Аеропорт" створено на базі відеоматеріалів, відзнятих військовими журналістами. Вона розповідає про один день із восьмимісячного захисту українськими  бійцями Донецького аеропорту.

Для житомирян  ця тема особливо близька. Адже там воювали бійці 95-ої окремої аеромобільної бригади. За офіційними даними в боях за Донецький аеропорт загинуло 10 бійців цього військового підрозділу. Ми ніколи не забудемо про них.

Бій за аеропорт, який був стратегічно важливим об’єктом,  розпочався 26 травня 2014 року і тривав 242 дні.  З початку жовтня операцією на полі бою керував  полковник військ спецпризначення з позивним «Редут».

В основу сюжету фільму покладено розповіді «Редута» і його товаришів – бійців, волонтерів, журналістів. Важко залишатися байдужим до цих свідчень, сказаних простими словами про величний подвиг українців. Він вразив навіть противників. Це вони, вражені стійкістю та мужністю наших захисників, назвали їх «кіборгами».

Документальний фільм «Аеропорт» створено за ініціативи Адміністрації Президента України, на замовлення Міністерства Оборони України і за участю Українського Кризового Медіа Центру.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here