Home Місто Екологи просять житомирян не зривати та не продавати конвалію

Екологи просять житомирян не зривати та не продавати конвалію

183

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області проводять заходи щодо протидії незаконного знищення об’єктів рослинного світу.  Здійснюються виїзди в місця збору та реалізації Конвалії звичайної, інформує прес-служба екологічної інспекції.

Державна екологічна інспекція у Житомирській області нагадує, що згідно ст. 10 ЗУ «Про рослинний світ» реалізація лікарської та технічної сировини дикорослих рослин  юридичними  або  фізичними  особами,  які  не  мають  дозволу   на  спеціальне     використання    природних    рослинних    ресурсів,  забороняється.

До того ж варто нагадати, що відповідно до ст. 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від трьох до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої. 

Державна екологічна інспекція у Житомирській області закликає всіх проявити екологічну свідомість, а саме  не зривати, не продавати весняних квітів заради збереження унікальної української природи та зокрема, мальовничої Житомирщини.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here