Home Місто Дружину пораненого бійця з Житомира звільнили з роботи

Дружину пораненого бійця з Житомира звільнили з роботи

147

49-річний житомирянин Едуард Мальований, якому снайперська куля потрапила в праве око, досі проходить лікування. Старшина комендантського підрозділу 11-го батальйону територіальної оборони постраждав два місяці тому, 15 серпня. У тому страшному бою загинув комбат Олександр Гуменюк. Едуард, який прийшов з підкріпленням, був миттєво вражений кулею російського спецназу. Бійці, які перебували поруч, досі згадують, як розкрилася скула Едіка, як випало око. Незважаючи на щільний вогонь, йому тут же почали надавати допомогу.

Едіка дуже швидко вдалося доставити спочатку в артемівську, потім харківську лікарню. Незабаром важко поранений боєць був в центральному військовому госпіталі Києва. Всі лікарі в один голос говорять, що Едуард дивом залишився живий.

Лікування житомирянина триває до цього часу. З ним працюють офтальмологи та щелепно-лицьові хірурги. Перші рятують очне яблуко. Другі зібрали і за допомогою металевої пластини скріпили роздроблену щоку. Запальний процес, що триває до сих пір, ніяк не вдається зупинити. Час від часу у Едуарда набрякають зшиті тканини, доводиться колоти антибіотики. Через це не можна переходити до наступних етапів лікування: протезування очей і пластичних операцій. 

Чоловік вже втомився від нескінченного лікування. Але мужньо все терпить. Едуард вирішив для себе: після відновлення займе своє місце в рядах волонтерів, щоб допомагати рідному 11-му батальйону. Але коли це стане можливим?

Зараз Едуарду самому необхідна допомога. Ліки, уколи, процедури не завжди безкоштовні. Багато за що потрібно платити. Дружину бійця днями звільнили, адже останній місяць вона провела в госпіталі поруч з чоловіком. Накопичення, які були у пари, винесли з квартири злодії. Це трапилося за тиждень до поранення Едуарда. Поранений гостро потребує підтримки оточуючих, хоча вважає за краще про це не говорити. Але вже зараз ясно – пластичну операцію, швидше за все, йому доведеться оплачувати зі своєї кишені … А це десятки тисяч гривень. Збирати потрібну суму потрібно вже сьогодні.

Реквізити для надання фінансової допомоги
Мальований Едуард Миколайович
ПриватБанк 4149497811262148

Інформація про поранених військових, яким потрібна термінова допомога шукайте на сайті «Герої АТО»

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here