Home Місто Десантникам 95 бригади та 199 Центру ВДВ, а також волонтерам з Житомира...

Десантникам 95 бригади та 199 Центру ВДВ, а також волонтерам з Житомира номіновані народні Статуси

425

 19 серпня  у Центральному будинку офіцерів України в Києві за сприянням Командування високомобільних десантних військ України проходить ІІІ-й Міжнародний Форум національно-патріотичного єднання і духовності «ЛИЦАР ДОБРОЇ ВОЛІ».

З метою привертання уваги суспільства та міжнародної спільноти до увіковічення нам’яті героїв, добровольців, учасників бойових дій на тимчасово окупованих південно-східних територіях України та консолідації патріотично-свідомого суспільства, громада започаткувала міжнародний проект «Фундація національно-патріотичного єднання і духовності «Лицар Доброї Волі».

У витоків її формування знаходяться такі організації як Мистецько-просвітницьке об’єднання «Свята Софія Київська», ГО “Відродження Київської Русі», «Студія військово-історичного мистецтва України», МГО «Родина Мазеп», Буковинське творчо-виробниче об’єднання «БУКАРТ», Благодійна організацію «Слов’янський фонд», ГО «Ліга захисників Християнської віри», ГО «Інвестиційний Клуб Асоціації Київ», Благодійний фонд «Одне життя – цілий світ», Фундація «Київське Шляхетне Зібрання», Благодійний фонд «Добро і милосердя», Всеукраїнська асоціація «Жінки виливу», ГО «Серця Кіборгів», ГО «Бойове братерство ветеранів АТО», Благодійний фонд «Ветерани України» та інші організації.

Фундація спрямовує зусилля активний творчий потенціал патріотів у напрямках української просвіти, відродження  національної ідеї, оборони  держави, науково-історичного та культурно-мистецького розвитку суспільства.
 
У рамках проекту «Лицар Доброї волі» сформовано «Хоругвове братство Морської Піхоти»,  а подальшим кроком колективу проекту є формування «Хоругвове братство Високомобільних десантних військ».
 
Саме для того, щоб відзначити вклад громадських та військових діячів, представників високомобільних десантних військ України, під час проведення ІІІ-го Форуму,  номіновані народні Статуси, що надають найвищу моральну оцінку від українського суспільства та запрошують до подальших спільних дій на благо Держави.
 
Суспільно-громадський Статус «Лицар Доброї Волі», підкріплений регаліями. Згідно із Положенням про Статус, ним відзначаються особистості за добровольчу участь та виявлений героїзм у бойових діях за Волю та Незалежність України. Загін «Лицарів» буде поповнено десятком бійців різних підрозділів Збройних сил України, в тому числі і частин високомобільних десантних військ, що виявили особисту мужність на полі бою із ордою російського мордору. В цьому строю Ігор Бабаян, Михайло Верхогляд, Дмитро Кащенко,десантник 95 бригади Олександр Кольберт, Руслан Корнутич, Єгор Кравчук, десантник 199 навчального Центру ВДВ Владислав Кузнецов, Валерій Лавренов, Ярослав Лісовий, десантник 95 бригади Петро Маснюк.
 
Суспільно-громадський Статус «Оранта – Непорушна Стіна», підкріплений регаліями, є виключно жіночим. Ним відзначаються особистості за меценатську, благодійну, культурно-просвітницьку та волонтерську діяльність. Неможливо забути про жінок, завдяки яким, захисники на Сході отримують необхідну допомогу та підтримку. Серед них Тетяна Блистів, Олена Вербицька , Наталя Волошина, Людмила Демченко, Наталя Косарчук, Катерина Луцик, Наталя Новікова, Марина Павіцька, Оксана Панасюк, Олеся Татарин, Ольга Терещук, Ірина Хазова, Роксолана Хмара. На жаль, у зв’язку з тим, що Юлія Толмачова (волонтер, м. Житомир) знову вирушила на Схід в зону АТО, її відзначення перенесено на інший Форум.
 
Народна відзнака «Слава України» спрямована на відзначення волонтерів, меценатів, військових капеланів, журналістів, лікарів, митців, артистів, видавців, літераторів, громадських діячів. Такими є Валерій Галан, Юрій Данилов, Василь Іванюк, Руслан Куценко, Олексій Лялюшко, Віталій Майко, Проект «Український Меморіал», Марія Уланова, Дмитро Щербаков.
 
Відзнакою «Свободи і Миру на всесвіт від України» від Фундації відмічаються особистості за досягнення у напрямках науково-історичного, духовного, культурно-мистецького розвитку, української просвіти, розвитку військово-промислового комплексу України. В цій номінації нагороджуються громадські діячі, дипломати, артисти, митці, журналісти, представники діаспори та міжнародних волонтерських організацій, громадяни інших держав світу, що власною діяльністю сприяють укріпленню авторитету та міжнародних позицій України. Відзнакою нагороджуються Олег Бабкін, Олена Живко, Олександр Зуб, Андрій Кульчицькій, Мамінул Хок, Тимофій Нагорний, Денис Шевченко, Олександр Клец, Дмитро Лазуткін, Михайло Макарук.
 
«Золотий (Срібний) Клейнод Родини Мазеп» – за рішенням Ігоря Мазепи, Президента МГО «Родина Мазеп» – нагороджуються номінанти за досягнення у напрямках науково-історичного, духовного, культурно-мистецького розвитку, української просвіти. Клейнодом відзначаються автори мистецьких, літературних та наукових творів, що присвячені Гетьману Мазепі та історії України; а також меценати, що їх підтримали, благодійники і служителі Української Православної Церкви, державні діячі України та діячі інших країн.
 
«Лицарський Хрест Родини Мазеп» – за рішенням Ігоря Мазепи, Президента МГО «Родина Мазеп» – призначено для нагородження за звитягу та героїзм, виявлений у боях за Волю та Незалежність України. На Форумі буде нагороджено добровольця батальйону "Айдар", в подальшому представника військової розвідки ЗСУ Андрія Гуріна; військовослужбовця 135 батальйону, орденоносця орденів "Богдана Хмельницького" ІІ та ІІІ ступенів, капітана Віталія Пилипчука; підполковника Івана Шниря – військовослужбовця 199-го навчального центру високомобільних десантних військ, що отримав важке поранення під час вторгнення російських військ на Схід України.
 
Відзнака «За військову доблесть» за Статусом спрямована на відзначення виявленого героїзму під час захисту територіальної цілісності та Незалежності України. В номінації заплановано нагородження 26 осіб з різних підрозділів Збройних Сил України, в тому числі 17 є військовослужбовцями високомобільних десантних військ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here