Home Місто Депутати Житомирської обласної ради проголосували за заборону приватизації приміщення на Домбровського,...

Депутати Житомирської обласної ради проголосували за заборону приватизації приміщення на Домбровського, 38

126

На сесії Житомирської обласної ради 28 травня депутати розглянули і підтримали питання щодо приміщення на вул. Домбровського, 38. Зокрема, вони проголосували за погодження проекту рішення обласної ради «Про заборону приватизації нерухомого майна за адресою: м. Житомир, вул. Домбровського, 38».

Проект даного рішення ініціював і розробив голова постійної комісії з питань бюджету та комунальної власності, депутат Житомирської обласної ради Дмитро Кропачов.

Питання щодо Домбровського, 38 неодноразово розглядалося на засіданнях бюджетної комісії. Щоб не було спекуляцій на тому, що обласна рада хоче продати приміщення, Дмитро Кропачов розробив і вніс проект рішення про заборону приватизації будівлі на Домбровського, 38.

«За» проголосували майже всі присутні депутати – 67.

Крім того, депутати проголосували за те, щоб вилучити дану будівлю зі списку об’єктів на приватизацію («Про погодження проекту рішення обласної ради «Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 17.05.11 №195 «Про приватизацію об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами, внесеними рішеннями обласної ради від 19.09.13 №972, від 19.03.15 №1438»).

«Представники Фонду соціального захисту інвалідів скаржаться, що їх виставляють на вулицю. Це – маніпуляція. Фонд та інші громадські організації  й далі можуть орендувати це приміщення за пільгової ціною – 1 грн. Питання в іншому – Фонд і надалі хоче займати приміщення площею 4000 кв. м та здавати його в оренду комерційним організаціям – Приватбанку, магазину меблів, ломбарду і под., не сплачуючи ні копійки до бюджету і, крім того, не вкладаючи ні копійки в ремонт», – зазначив під час виступу Дмитро Кропачов.

Дане рішення підтримали представники Житомирської обласної громадської організації людей з інвалідністю «Молодь. Жінка. Сім’я». Зокрема, голова організації Неля Ковалюк зазначила, що всі організації, які займають соціальним захистом людей з інвалідністю повинні бути в рівних умовах, а також думати не лише про те, щоб щось отримати, а насамперед надавати якісні послуги людям з обмеженими можливостями.

«Наша організація здійснює свою статутну діяльність, використовуючи приміщення площею 13 кв.м. Ми впроваджуємо інклюзивну освіту, займаємося працевлаштуванням і створенням робочих місць для людей з інвалідністю… Ми не отримаємо ні копійки в Житомирі й області. Всі працюємо на громадських засадах. Кошти між організаціями повинні розподілятися не за кількістю членів, а за якістю виконаних і наданих послуг. Перш, ніж отримати кошти, громадська організація має прозвітувати, щоб вона зробила для громади міста і області», – зазначила Неля Ковалюк.

До речі, підтримавши на сесії 28 травня  питання про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік, депутати погодили виділення 150 тис. грн. з обласного бюджету на фінансування організацій, які займаються соціальним захистом інвалідів.

Що ж до п’ятиповерхової будівлі на Домбровського, 38, сьогодні нагальним є технічне обстеження і ремонт даного приміщення, адже за останні роки воно доведене до поганого стану. На ремонт насамперед повинні виділятися кошти з оренди.

Депутати проголосували за проект рішення «Про внесення змін до Програми підтримки та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2015-2016 роки», тобто затвердили внесення будівлі на Домбровського до переліку об’єктів, які мають відремонтувати у 2015-2016 роках.

Згідно з цією програмою передбачене технічне обстеження, ремонт та оформлення нормативно-дозвільної документації на ліфти, ремонт покрівлі, сходової клітки, коридорів, входу та цоколю будівлі на Домбровського, 38.

Прес-служба депутата Житомирської обласної ради Дмитра Кропачова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here