Home Місто Через зупинку «ДніпроАзот» ”Водоканал” у Житомирі має передбачити альтернативні шляхи хлорування води

Через зупинку «ДніпроАзот» \”Водоканал\” у Житомирі має передбачити альтернативні шляхи хлорування води

149

 Водоканали у містах обласного значення та у місті Житомирі мають напрацювати альтернативні шляхи хлорування питної води у зв’язку із зупинкою на технологічні ремонтні роботи єдиного виробника хлору «ДніпроАзот».

 

Про це сказав вчора, 16 липня, заступник голови ОДА Олексій Ясюнецький під час чергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.



«Ситуація не критична, але місцеві водоканали мають напрацювати альтернативні шляхи хлорування питної води. Це може бути і використання гіпохлориту, на прикладі Новоград-Волинського водоканалу. Ще один альтернативний шлях – це вода за графіком, завдяки якому запаси хлору можна розтягнути на більш тривалий час. Ми будемо тримати це питання на контролі і не допустимо, щоб вода була не очищена», – сказав Олексій Ясюнецький.

 

За словами начальника головного управління Держспоживслужби в області Олександра Шпити, найчастіше шкоду наносить не якість питної води, а порушення санітарних вимог та технології приготування.

 

Крім цього, на засіданні обговорили питання щодо пожежної безпеки у селищах та містах області – вирішили облаштувати пірси біля річок для забезпечення під’їзду пожежних машин.

 

Довідково. Гіпохлорит натрію, натрій гіпохлорит — неорганічна сполука, сіль гіпохлоритної кислоти складу NaClO. Володіє антисептичними та дезінфікуючими властивостями.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here