Home Місто Біженка з Криму навчатиметься в Житомирському автодорожньому коледжі

Біженка з Криму навчатиметься в Житомирському автодорожньому коледжі

170

Житомир вчора гостинно надав прихисток сім’ї з міста Сімферополя. Мама з дочкою за оголошенням в Інтернеті вийшли на зв’язок з волонтерами, які допомогли їм знайти житло та харчування на перший час в обласному центрі.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

16-річна дівчина у Криму навчалася в коледжі на спеціальності «Бухгалтерський облік», тому з проханням допомогти продовжити навчання в одному з житомирських навчальних закладів сім’я звернулася до управління освіти і науки облдержадміністрації.

З 20 березня юна кримчанка приступає до занять у Житомирському автомобільно-дорожньому коледжі Національного транспортного університету.

«На Житомирщині прийняли першу студентку з Криму і допомогли продовжити навчання за обраною спеціальністю. Коледж надає місце в гуртожитку для проживання. А також надіслали звернення до Міністерства освіти і науки України з проханням зарахувати цю дівчину на навчання на бюджетній основі», – розповів директор Житомирського автомобільно-дорожнього коледжу Національного транспортного університету Олександр Ніколенко.

Волонтери повідомили, що наразі майже вирішено питання з працевлаштуванням матері. Крім того, до Житомирщини сьогодні виїхала ще одна родина з Кримського півострова, яка також розраховує на допомогу та прихисток на території нашої області.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here