Home Місто Бібліотека житомирського університету одна з кращих в Україні

Бібліотека житомирського університету одна з кращих в Україні

226

За січневими результатами найдемократичнішої світової рейтингової моделі Webometrics електронна бібліотека Житомирського державного університету імені Івана Франка увійшла до п’ятірки кращих вузівських бібліотек України.

Про це повідомляє прес-центр університету.

У загальноукраїнському рейтинг-листі Webometrics, який містить 36 позицій, електронна бібліотека ЖДУ імені Івана Франка зайняла 4 місце. У світовому ж рейтингу, який налічує 1746 сходинок, бібліотека посіла 462  позицію.

При цьому електронна бібліотека ЖДУ імені Івана Франка випередила бібліотеки таких відомих ВНЗ світу, як: Сайтамська академія ресурсів (469 місце), Копенгагенська школа бізнесу (471), Гонконгський політехнічний університет (475), Краківський технологічний університет (490), Нью-Йоркський університет (497) та Іллінойський університет (498).

Щодо українських ВНЗ, то бібліотека ЖДУ імені Івана Франка у рейтингу Webometrics показала кращий результат, ніж бібліотеки Донецького національного технічного університету (5 місце у загальноукраїнському та 478 у світовому), Національного університету «Києво-Могилянська академія» (6 та 558 місця), Національного університету «Острозька академія» (8 та 686 позиції) та Тернопільського державного технологічного університету імені Івана Полюя (13 і 845 сходинки), Національного авіаційного університету (14 і 870 місця) та Одеського національного університету імені І. І. Мечникова (15 і 897 позиції).

Результати січневого рейтингу найдемократичнішої світової рейтингової моделі Webometrics засвідчили, що найновіші наукові публікації, результати наукових досліджень професорсько-викладацького складу ЖДУ імені Івана Франка та студентського наукового товариства університету, через систему якісної обробки інформації і належного технологічного забезпечення, є відкритими і доступними для світової спільноти.

Нагадаємо, що ЖДУ ім.І.Франка посилив свої позиції у рейтингу Webometrics.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here