Home Місто Бердичівська самооборона їздила у Чуднів, щоб допомогти людям, у яких без дозволу...

Бердичівська самооборона їздила у Чуднів, щоб допомогти людям, у яких без дозволу орали землю

122

Про Бердичівської самооборону ходить по місту багато оповідань, хороших і не дуже.

Хтось вірить у щирість цих хлопців і дівчат, охочих змінити світ в нашому регіоні. Інші, із заздрості або страху перед змінами, ллють бруд на самооборонців, згадуючи, як правило, в Інтернеті , «хто і ким був в 1917 році», пише Валентин Бортник на сайті «Бердичів діловий».

17 квітня, близько 8 години вечора в офіс Бердичівської самооборони зателефонували мешканці одного з сіл Чуднівського району та попросили допомоги – зупинити свавілля великої сільськогосподарської фірми, яка, плюючи на закон і сільських жителів, самовільно розорала 150 гектарів, і почала вносити добрива в захоплені поля.

Дев’ять членів Бердичівської самооборони виїхали на автомобілях на місце події і побачили таку картину – стоять жителі села, половина райвідділу Чуднівської міліції, охоронці великої сільськогосподарської фірми і мило розмовляють.

Міліція розповідає людям , що треба все по закону , а в цей час в поле оре трактор.

Поява Бердичівської самооборони зіпсувала свято.

Десять хвилин знадобилося бердичівлянам, щоб з’ясувати, що у великої сільськогосподарської фірми немає документів на право обробляти землю, крім договору про наміри між Чуднівської РДА та фірмою Х.

Цей договір не дає ніякого юридичного права фірмі на обробку землі сільських жителів, а лише декларує «соціальний пакет» – якщо хтось з власників паїв помре, йому дадуть 500 гривень на похорон.

Мешканці ж села не хочуть ні соціального пакету, ні співпраці з крупною сільгоспфірмою.

Після з’ясування відносин , сторони конфлікту розійшлися: самооборонці поїхали в Бердичів, міліція почала опитувати учасників конфлікту, а трактор у полі повторив «Втеча з Краматорська трьох бойових машин десанту».

Жителі Чуднівського району подякували бердичівлянам за допомогу, і домовилися про співпрацю в справі наведення порядку в регіоні.

Ймовірно, незабаром на Чуднівщині виникне структурний підрозділ Бердичівської самооборони, йдеться у матеріалі.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here