Home Місто Багатодітна родина з Романівського району придбала будинок за програмою «Власний дім» у...

Багатодітна родина з Романівського району придбала будинок за програмою «Власний дім» у безвідсотковий кредит

130

Багатодітна родина Николюків з Романівщини отримала безвідсотковий кредит розміром 200 тис. грн завдяки обласній програмі «Власний дім» та придбала будинок площею 85 кв.м. Для сім’ї – це унікальний шанс отримати власне житло за такими вигідними умовами кредитування. Адже плата за будинок – всього лише 2,5 тис. грн у квартал.

Наразі сім’я робить ремонт у власному будинку та планує восени переїхати.

Чоловік Віталій – працює слідчим у поліції, учасник АТО. Дружина Юлія перебуває у декретній відпустці та 3 місяці тому народила четверту дитину. Про те, як дізнались та скористались програмою, наскільки вона потрібна молодим сім’ям, які живуть та працюють у селі, спілкуємось із Юлією Николюк.

Як ви дізналися про обласну програму «Власний дім»?

Ми давно думали про те, аби взяти кредит. У банках не хотіли брати, так як дуже великі відсотки. Потім ми від знайомих почули, що є обласна програма «Власний дім». Ми поїхали в Житомир, де нам все розповіли: що, як, куди, які документи потрібні. Також нам сказали, що багатодітна родина взагалі може отримати безвідсотковий кредит. Ну і ми вирішили, чому б не спробувати.

Що було далі? Вам погодили видачу кредиту?

Так, ми спочатку думали, що це неможливо і нам не погодять. Але все вийшло дуже швидко і нам погодили.

Які у вас умови кредитування? Чи під силу платити?

У нас чудові умови. Так, як чоловік учасник АТО і ми багатодітна родина – кредит у нас безвідсотковий. Ми отримали 200 тис. грн на 20 років. Платимо ми раз у квартал близько 2,5 тис. грн. Це все одно, що позичити гроші в віддавати без усіляких відсотків.

Скільки чекали, щоб виділили кошти?

Взагалі все дуже швидко. У нас, щоправда, стався маленький казус – ми обрали будинок, всі документи вже оформлювали на нього, а власниця потім передумала продавати, тому ми шукали інший варіант. Через це вийшла затримка. А так, після погодження, пройшло 2-3 тижні – і кошти були на рахунку.

Чи порадили б ви скористатися такою програмою іншим родинам?

Звичайно. Я б усім радила звертатися у фонд підтримки будівництва на селі. Це і вигідні умови, і гарне відношення.

Будинок ви вже купили і вже там живете?

Ми купили дуже старенький будинок і ще у нас стадія ремонту. У чоловіка така робота, що не завжди все виходить зробити, як планували по час. Але вже незабаром він піде у відпустку і ми займатимемся ремонтом. Плануємо вже восени жити там.

За матеріалами прес-служби ОДА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here