Home Місто Активісти Вікіпедії об їдуть Коростенський район з Вікіекспедицією

Активісти Вікіпедії об їдуть Коростенський район з Вікіекспедицією

179
26-27 листопада відбудеться Вікіекспедиція по Коростенському району Житомирської області, під час якої буде зібрано інформацію та фотоматеріали про ключові населені пункти Коростенщини.
 
Район стане другим в Україні після Макарівського Київської області, де відбудеться Вікіекспедиція. Про це сьогодні повідомив виконавчий директор громадської організації «Вікімедіа Україна» Юрій Пероганич.

Вікіекспедиції надалі проводитимуться переважно у вихідні дні. Увійти до складу такої експедиції зможе будь-хто. Для цього достатньо зареєструватися на сторінці «Вікіекспедиції» української Вікіпедії.

«Головним завданням Вікіекспедиції Коростенщиною є збір корисної інформації і фотофіксація природних та історико-культурних пам яток, зустрічі з представниками органів державної влади, краєзнавцями і місцевими журналістами. Відзняті фотоматеріали розміщуються у Вікісховищі і використовуються для ілюстрування статей Вікіпедії будь-якими мовами. Статті та зображення у Вікіпедії розміщені на умовах вільної ліцензії, за якою ці матеріали можна вільно використовувати з будь-якою метою за умови зазначення авторів і поширенням на тих самих умовах», повідомив один із організаторів Вікіекспедиції журналіст та краєзнавець Євген Букет.
 
26-27 серпня ц. р. ГО «Вікімедіа Україна» вже провела Вікіекспедицію до Макарівського району Київської області. Таким чином «Вікімедіа Україна» поклала початок серії Вікіекспедицій містами та селами України.
 
«Якщо з кожного з 490 районів Україні ми привеземо близько тисячі знімків, українську Вікіпедію поповнить півмільйона актуальних знімків», – повідомив член правління «Вікімедіа Україна» Олексій Юрченко.
 
За словами Юрія Пероганича, українська Вікіпедія за кількістю статей наздоганяє китайську і шведську обігнала норвезьку і посідає 14 місце із 282 Вікіпедій у світі. 

Протягом жовтня 2011 в українській Вікіпедії переглянуто 41 мільйон сторінок, що на 63% більше ніж рік тому. Це найвідвідуваніший україномовний сайт.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here