Home Місто Африканська чума знову на Житомирщині

Африканська чума знову на Житомирщині

119

Спалах африканської чуми свиней зафіксували у Малинському районі на Житомирщині. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби області.

Зазначається, що повідомлення про захворювання свиней надійшло 4 жовтня – тварини захворіли у приватному домоволодіння мешканця с. Головки Малинського району.

"Двоє  з 12 свиней селянина вирішено було забити, а їх аналізи відправити до Києва, 6 жовтня загинуло ще троє свиней. Згодом з Києва було отримано результати аналізів, які підтвердили діагноз – у свиней виявили африканську чуму. 7 жовтня 2017 знищено сім голів свиней безкровним методом, трупи тварин спалені, проведена вимушена дезінфекція приміщення, де утримувались свині, та території господарського двору", – йдеться у повідомленні.

У службі зазначили, що наразі здійснюються заходи для запобігання поширення хвороби.

"Вже піддано забою 25 свиней на території, яка знаходиться у зоні ризику. Станом на 9 жовтня  у вогнищі все поголів’я свиней піддано забою та утилізації (7 голів). В зоні захисту ( с. Квітневе, Лідовка, Маклаївка та Червоний Лан) забито 78 голів свиней, на даний час в цій зоні живі свині відсутні. Проводяться вимушені дезінфекції місць утримання та забою тварин. На карантинних постах триває спільне чергування спеціалістів. Вилучено та утилізовано біля 10 кг свинини",  – додали у Держпродспоживслужбі.

Нагадаємо, з 2016 року в Україні знищили близько 78 тис. голів свиней через АЧС.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here