Home Місто 300 кг риби та 273 заборонених знаряддя лову вилучив Житомирський рибоохоронний патруль...

300 кг риби та 273 заборонених знаряддя лову вилучив Житомирський рибоохоронний патруль у січні

103

 Новий рік для Житомирського рибоохоронного патруля розпочався з активної рибоохоронної роботи на водоймах та ринках області. Так, за перший місяць 2018 року рибоохоронний патруль викрив 132 порушення правил рибальства.  З виявлених порушень 82 були зафіксовані під час перевищення кількості гачків на одну людину. На винних осіб складено адмінпротоколи за ч.3 ст.85 КУпАП. Нараховано штрафів на суму 6004 грн. 

За місяць патрульними виявлено більше 300 кг браконьєрської риби та вилучено 273 знаряддя лову. Також було зафіксовано 16 порушень порядку придбання, збуту водних біоресурсів та 6 грубих порушень з використанням заборонених знарядь лову –  «косинок», «заборчиків», «драчів». 

Для прикладу, 12 січня рибоохоронні патрульні затримали громадянина, який здійснював лов риби на зимувальній ямі за допомогою «драча». Це знаряддя небезпечне тим, що більша частина риби, яка попадає на нього зривається та гине від ран. Правопорушник завдав збитків рибним запасам у розмірі 2 142 грн.     
                                               
Житомирський рибоохоронний патруль акцентує увагу рибалок на дотриманні правил рибальства у зимовий період, зокрема:


-кількість вудок, гачків, «жерлиць» («щуковок») не повинна перевищувати більше 5 од. на одну особу;
-лов риби на зимувальній ямі заборонений;
-одній особі за добу дозволяється виловити не більше 3 кг риби;
-забороняється лов риби, менших за розміри, вказані у додатку Правил любительського і спортивного рибальства (наприклад, в «улові» рибалки лящ має бути розміром не менше 32 см, плітка – не менше 18 см, щука – не менше 35 см). 


Також відомство закликає усіх громадян дотримуватись правил безпеки на водоймах взимку, особливо, під час різких коливань температури повітря.


Просимо усіх небайдужих громадян повідомляти про виявлені порушення законодавства  у сфері охорони водних біоресурсів (риби) на телефон «гарячої» лінії Житомирського рибоохоронного патруля: (0412)24-57-81, 0674146074 або на всеукраїнську безкоштовну «гарячу» лінію: 0-800-50-52-50.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here