Home Політика «Знімайте свої норкові шапки і йдіть сюди»: люди ловлять депутатів-регіоналів під ОДА....

«Знімайте свої норкові шапки і йдіть сюди»: люди ловлять депутатів-регіоналів під ОДА. ВІДЕО

120

Кілька сотень житомирян заблокували усі виходи із обласної адміністрації, аби не дати депутатам-регіонала втекти із приміщення. Сьогодні на сесії народні обранці не звернулись до нардепів із вимогою скликати позачергову сесію та скасувати диктаторські закони. Регіонали не хотіли просити Раду скасовувати закони, а лише просили скликати позачергове засідання.

«Ми не можемо погодитись на таке формулювання. Зараз в країні говорять про надзвичайний стан. Наше звернення скликати сесію Верховної Ради без чіткого формулювання, для чого саме, зможуть трактувати як кому завгодно. В тому числі для введення надзвичайного стану», – кажуть в опозиції.

Але голосувати за пропозицію опозиціонерів не захотіли регіонали. Комуністи також відразу заявили, що участи у голосуванні брати не будуть. Мовляв, вони за те, аби організаторів євромайдану та активістів ДемАльянсу охороняли правоохоронці, але брати участі у всіх інших зверненнях не будуть.

Підставили голосування і депутати-народники, хоча їх очільник, Володимир Литвин, був безпосередньо на сесії. Народники спочатку зачитали резолюцію політради партії, у якій також засуджують диктаторські закони та вимагають їх скасувати (проекті рішення щодо скасування цих законів підписав і Литвин). Утім, коли опозиція запропонувала поставити їхню резолюцію як проект рішення сесії та проголосувати за неї – народники дали задню. 9 чоловік не підтримали свою ж заяву. Рішення не було прийнято.

Щоб люди не зайшли у приміщення ОДА – вистроїли ряд міліціонерів

Регіонал Олександр Никитюк каже, що депутати не мають права щось вказувати Верховній Раді, тому він за проект не голосує і депутатам своєї фракції не радить. Через це Житомирщина лишилась без звернення.

Єдине, що змогли проголосувати депутати – це забезпечити охорону активістам майдану за письмовою заявою та закликати усі партії зупинити насильство.

Регіонали втікали із приміщення ОДА чорними виходами, тому що на вулиці їх чекав розгніваний натовп.

Житомиряни просять усіх мобілізовуватись та приходити на майдан Корольова.

Люди блокують чорні виходи, щоб регіонали не втекли

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here