Home Політика Все про безвіз для укранців: перелік країн, документи, термін перебування

Все про безвіз для укранців: перелік країн, документи, термін перебування

300

Після запровадження безвізового режиму громадяни України мають змогу подорожувати до держав-учасниць Шенгенської угоди без необхідності отримання в’їзної візи держави призначення.

Безвізовий режим дозволяє короткотермінове перебування в державах-членах ЄС та інших державах-учасницях Шенгенської угоди до 90 днів протягом 180 днів.

Громадяни України можуть в’їжджати без віз до усіх держав-членів ЄС (за винятком Великої Британії та Ірландії), а також до 4 держав-асоційованих учасниць Шенгенської угоди: Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії.

Отримання візи не потрібне під час поїздок до таких 30-держав: Австрія, Бельгія, Болгарія, Греція, Данія, Естонія, Ісландія, Іспанія, Італія, Республіка Кіпр, Латвія, Литва, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія, Швеція.

У разі, якщо особі необхідно перебувати в ЄС триваліший час, їй необхідно буде оформити візу.

Безвізовий режим не надає право на проживання чи на працевлаштування в ЄС.

Для того, щоб скористатись правом безвізових поїздок до Шенгенської зони, потрібно оформити закордонний біометричний паспорт.

Під час кожної подорожі необхідно мати документи, які підтверджують мету поїздки, місце проживання, наявність достатніх фінансових засобів на весь час перебування і намір повернутися до місця проживання (зворотній квиток).

У разі подорожі автомобілем необхідно буде придбати поліс медичного страхування та страхування цивільної відповідальності власника транспортного засобу.

Громадяни, які мають дійсний закордонний паспорт старого зразка (не біометричний) також можуть в’їжджати на територію ЄС за наявності шенгенської візи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here