Home Політика Верховна рада розпочала засідання із вшанування пам’яті Якова Зайка

Верховна рада розпочала засідання із вшанування пам’яті Якова Зайка

155

Сьогодні 22 лютого перед початком засідання Верховної ради народні депутати та всі присутні в залі вшанували хвилиною мовчання Якова Зайка, який помер 18 лютого на 74-му році життя і був похований у Житомирі 21 лютого 2014 року.

«18 лютого у Києві, на вулиці Інститутській загинув наш колега, депутат першого скликання Зайко Яків Якович. Письменник, митець, патріот, який був вчора похований у місті Житомирі… Прошу пом’янути всіх його пам’ять хвилиною мовчання», –  звернувся до присутніх в залі засідань Верховної ради народний депутат від Житомира Геннадій Зубко.

Яків Зайко  – народний депутат України першого скликання, журналіст, редактор, творець мирної «житомирської революції» 1989 – 1990-го років. Він народився 4 квітня 1940 року у Білорусі, в селі Делятичі Новогрудського району Гродненської області. Життя присвятив журналістиці. З 1984 року редагував інформаційний вісник «Новини Житомирщини», був секретарем правління обласної організації Спілки журналістів України. З 1989 року – голова журналістського кооперативу «Посередник», головний редактор газети «Трудова Волинь», головний редактор газет «Стенограма», «Фермер – вільний селянин» (м. Київ). Як народний депутат України першого скликання (1990-1994) входив до складу Комісії з питань гласності та засобів масової інформації, був одним із засновників Народної ради.

Прес-служба народного депутата України Геннадія Зубка (фракція ВО «Батьківщина»)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here