Home Політика Ухвалення закону про деокупацію, яким Росія визнається державою-агресором, а окремі райони Донбасу...

Ухвалення закону про деокупацію, яким Росія визнається державою-агресором, а окремі райони Донбасу і Крим – тимчасово окупованими, – принципова позиція «Народного фронту»

103

  Верховна Рада України 18 січня 2018 року ухвалила Закон України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях». Даний закон був розроблений за ініціативи та під керівництвом одного з лідерів Політичної партії «Народний фронт» Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова.

У свою чергу депутатська фракція «Народного фронту» більше року лобіювала це рішення в парламентських комітетах, переконували колег з БПП і коаліції об’єднати відповідні розрізнені законопроекти та врешті-решт підтримати законопроект про деокупацію. 

«Ухвалення закону про деокупацію було принциповою позицією «Народного фронту». Перша мета цього закону – визнання Росії державою-агресором. Друге – визнання українських територій тимчасово окупованими і запровадження санкцій і відповідальності Росії за тимчасову окупацію української території. І третє – це надання можливості українським військам захищати свою територію не в рамках антитерористичної операції, а в рамках відновлення територіальної цілісності української держави. Разом з тим, визнання Росії не тільки як держави-агресора, а й як держави-окупанта, тягне за собою міжнародно-правові наслідки для Російської Федерації», – зазначив лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк.

Окрім цього, на переконання Арсенія Яценюка, визнання Росії окупантом національним законом дає додаткові аргументи для західного світу не тільки вводити і продовжувати санкції, але й посилювати санкції по відношенню до російської сторони.

«Ухвалення законопроекту 7163 – це історичне рішення. Так Україна продемонструвала всьому світу чітку позицію всієї об’єднаної української влади: Росія – агресор; ми не віддамо власні території; ми не піддамося на російський шантаж», – резюмував Арсеній Яценюк.


Прес-служба «Народного фронту».





 
 
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here