Home Політика “Свободівець” Руслан Кошулинський пояснив, чому Верховна Рада не зможе захистити Корсунчан від...

“Свободівець” Руслан Кошулинський пояснив, чому Верховна Рада не зможе захистити Корсунчан від вбивці

143

На зустрічі з виборцями 196 року, що проходив у місті Корсунь-Шевченківський Руслан Кошулинський попросив виборців вибирати надійного кандидата у депутати, який би ніколи не голосував за злочинні закони 16 січня 2014 року.

Виборці нагадали народному депутату, що в Корсуні-Шевченківському Черкаської області сталося жахливе вбивство і що, покарання вбивць є питанням особистої безпеки громадян району.

Півроку тому з власного подвір’я був викрадений, катований і вбитий Василь Сергієнко, член спілки журналістів України, кореспондент газети “Надросся”.

Єдиною версією слідства, за словами колишнього слідчого Валентина Поліщука, було вбивство на грунті професійної діяльності. Журналіст Сергієнко збирав матеріали щодо зловживань владою та викриття корупційних схем в сфері крупних земельних оборудок. Сергієнко вважав, що внаслідок коррупційних схем в Корсунському районі і на київщині численні земельні масиви опинилися у власності Генадія Бобова, колишнього депутата ВР, члена Партії регіонів.

Сергієнко не приховував свого ставлення до корупціонерів і 20 січня 2013 року між ним, та Генадієм Бобовим на блок-посту, що прикривав напрямок на Київ, розгорілася суперечка, в якій Сергієнко назвав Бобова корупціонером і наказав забиратися геть з черкащини. Про це сповістили громадські активісти “Самооборони” черкащини.

Через деякий час після конфлікту Сергієнка кілька невідомих вдарили по голові  викрали з власного подвір’я на автомобілі. Активісти “Самооборони” провели пошукові заходи в районі київської траси і знайшли тіло журналіста в наручниках по слідам крові. На тілі Василя Сергієнка слідчі нарахували 19 колотих ран, порізи шиї. Смерть наступила внаслідок удушення – зафіксували експерти.

Півроку після вбивства справа Сергієнка не зрушилася з місця. Жодна версія не була опрацьована належним чином, органи слідства на жодне запитання громади по суті не відповідають. Люди обурені і погрожують власними силами провести слідство і покарати винних.

Журналісти під час зустрічі звернулися до Руслана Кошулинського з проханням ініціювати створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України по розслідуванню звірячого вбивства журналіста Василя Сергієнка.

На що депутат відповів: “Якщо я навіть звернуся як народний депутат, я отримаю відповідь щодо проведення наразі слідчих дій. І мені точно не нададуть відповіді. Щодо створення слідчої комісії – це буде тільки наступне скликання Верховної Ради. Ця Верховна Рада точно не створить слідчу комісію, щоб розслідувати такі речі”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here