Home Політика Сидір Кізін: «Аантифашиській» мітинг – намагання відродити традиції радянських парадів

Сидір Кізін: «Аантифашиській» мітинг – намагання відродити традиції радянських парадів

138

У Житомирі на свій мітинг влада примусово стягує громадян.

Про це повідомляє Прес-служба Житомирської обласної організації ВО «Свобода»

До Житомирської обласної організації Всеукраїнського об’єднання "Свобода" надійшли численні звернення від житомирців, яких влада змушує брати участь у мітингу 15 травня. Зокрема, це стосується працівників бюджетних установ та студентів, йдеться у повідомленні.

У зверненні студентів Житомирського державного технологічного університету йдеться: "Адміністрація нашого університету повідомила, що ми повинні взяти участь 15 травня о 16:00 у мітингу щодо визнання 9 травня Днем перемоги, а не днем скорботи за загиблими. Адміністрація прямо повідомила, що присутність студентів обов’язкова і буде перевірятися за списками".

"Вважаємо, що це є намаганням відродити совєцькі паради, куди людей примусово зганяли компартійні діячі. Ті часи вже давно минули, чого ніяк не збагнуть колишні комуністи, які сьогодні є очільниками Партії регіонів в області. Хочу нагадати чиновникам із минулого, що такі дії є грубим порушенням конституційних прав і свобод громадян та тягнуть за собою відповідальність згідно з українським законодавством», – заявив голова Житомирської обласної організації ВО "Свобода" Сидір Кізін.

Він також закликає громадян, яких примушують до участи у провладному мітингу, не боятися тиску та повідомляти правоохоронним органам про незаконні дії.

«Режим розуміє, що люди добровільно сьогодні виходять лише на антивладні протести. Тому вимагаємо від місцевої влади утриматися від подібної практики, оскільки суспільство готове дати оцінку таким діям», переконаний політик. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here